Gietvloeren: ook ideaal in de keuken

Geplaatst door

Voelen gietvloeren koud aan? Zijn ze mooi voor bijvoorbeeld in de keuken? Zijn gietvloeren altijd wit of grijs? Het zijn heel wat vragen en vooral verkeerde opvattingen die over gietvloeren de ronde doen. Daarom gaan hier wat dieper in op deze toch wel heel bijzondere vloeren, die juist in de keuken ideaal zijn.

Hoe voelt een gietvloer aan?

We verwarren gietvloeren nog altijd met (de oudere versies) betonnen vloeren. En dit is onterecht! Een gietvloer is vervaardigd uit hoogwaardig polyurethaan. Dit is een kunststof die volledig egaal kan gegoten worden. Gietvloeren voelen warmer aan dan keramische vloeren. Er zijn geen oneffenheden zoals in betonnen vloeren. En het voelt zachter aan dan een gewone vloer. Met andere woorden: gietvloeren zijn aangenaam om op te lopen of met de kinderen te spelen.

Een gietvloer in de keuken

Als we bovenstaande bekijken, is een gietvloer ideaal voor in de keuken. Warm aanvoelen en aangenaam om op te lopen: dat zijn dé kenmerken voor een vloer in een ruimte die je veel gebruikt. Een gietvloer is ook nog eens volledig waterafstotend en vuilafstotend, waardoor hij gemakkelijk is schoon te maken. Dat zijn nog een aantal extra voordelen die voor een keuken perfect zijn. Het onderhoud is miniem: af en toe eens poetsen met een vochtig doek is voldoende.

Een gietvloer is altijd grijs?

Neen, dit is een fabeltje! Het gamma van kleuren waaruit je kunt kiezen bij een gietvloer is enorm uitgebreid. Gietvloeren bestaan vrijwel in alle kleuren. En verkies je toch een kleur die nog niet bestaat? Dan kun je deze door de installateur op maat laten mengen en heb je je vloer in precies die kleur die jij wenst! Probeer dat maar eens bij een ‘gewone’ vloer: dit is gewoon ondenkbaar. Vraag bij je zoektocht naar een gietvloer altijd raad aan de verkoper. Hij kan je zowel op gebied van kwaliteit, het installeren én op gebied van kleuren en lichtinval advies geven.

Ga voor klasse!

Een gietvloer is naadloos en loopt mooi van muur tot muur door. Dit geeft aan je kamer een klassevolle uitstraling. Je krijgt een groot ruimtegevoel, ook al is je kamer minder groot. Gietvloeren kun je makkelijk laten doorlopen naar bijvoorbeeld de gang of je badkamer-en-suite. Zo krijg je een nog grootser effect! Een gietvloer in de keuken is gewoon pure klasse én ideaal in ieder opzicht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *