Keukentrends van 2018

Geplaatst door

Inmiddels is het alweer april 2018, wat gaat de tijd toch snel. Had je nog plannen voor een verbouwing deze zomer? Klik dan vooral niet weg, want in dit artikel bespreken wij dé keukentrends van 2018.

Als eerst hebben we de brede keukenlade. Deze wint steeds meer terrein en vooral in keukens met kinderen is deze lade handig. Hij is niet zo makkelijk open te doen als een deurtje en doordat de lades meestal wat hoger geplaatst zijn kunnen kinderhandjes er niet bij. Daarnaast zijn ze ontzettend efficiënt in te delen, wat ook praktisch is. Voor handige keukenhulpjes hoef je soms niet ver te zoeken..

Pitt Cooking is echt een nieuwe trend. Hierbij heb je geen vaste kookplaat, maar kan je je pitten overal plaatsen. Naast dat dit heel mooi is, kun je ook je eigen kookplaat samenstellen. Ben je met een groot gezin, dan is het handig om veel grote pitten te hebben. Ben je alleen? Dan is één grote met twee kleinere handiger. Je kan ook zelf de ruimte tussen de pitten beslissen, waardoor je geen gedoe hebt met grote pannen die elkaar in de weg zitten.

Moderne afzuigingen is ook een trend van 2018. Je hebt het vast wel eens op TV gezien de afgelopen maanden: geen gedoe meer met lelijke afzuigkappen, maar een afzuigkap tussen de pannen in. De stoom gaat onder het fornuis door waar deze omgezet wordt in water en afgepompt wordt. Dit is wederom heel mooi en het zorgt ervoor dat er op de plek van de afzuigkap een kastje of iets dergelijks kan hangen. Bespaart weer ruimte! Dat zijn eens handige keukenhulpjes, toch?

Bij de keukentrends van 2018 horen ook heel veel ‘design’ dingetjes. Gouden accenten in de keuken is helemaal in. Ook ton-sur-ton, één kleur maar meerdere materialen wint terrein. Het ziet er rustig uit maar is door de verschillende materialen toch speels en stoer. Een zwart eikenhouten keukeneiland met zwarte gladde brede keukenlades en vervolgens gouden details.. Ik zie het al voor me, en helemaal binnen de keukentrends van 2018!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *