Waar moet je op letten als je een nieuwe keuken koopt? 3 tips!

Geplaatst door

Een keuken kopen is niet iets wat je zomaar even doet, daar gaat wel een redelijk lange tijd aan vooraf. Je denkt na over wat je precies wilt, hoe je keuken eruit moet komen te zien, wat je nodig hebt en wat je anders wil dan hoe je het nu hebt. Toch zijn er altijd wel wat zaken die over het hoofd worden gezien. Zeker wanneer je eenmaal bij een keukenspecialist gaat kijken wordt je soms zo overdonderd door alle mooie en geweldige keukens dat je vergeet de details te bekijken. Daarom delen we vandaag 3 zaken waar je op moet letten als je een nieuwe keuken wilt aanschaffen.

Verlichting

Zeker wanneer je weinig ramen in de keuken hebt is verlichting erg belangrijk. Het is wel zo prettig als je ook goed zicht hebt als je met het eten bezig bent. Gebruik van ledverlichting of spotjes in de keuken is daarom zeker een aanrader. Het geeft veel licht en je ziet dus ook goed waar je mee bezig bent. Toch is dit een van de zaken die vaak worden vergeten. Dit komt mede door de felle verlichting die in een showroom aanwezig is. Let daarom goed op de verlichting die in een showmodel gemonteerd is. Zo kom je ook niet voor verassingen te staan als de keuken eenmaal geplaatst is.

De kwaliteit

Voor een goede kwaliteit keuken betaal je gemiddeld tussen de €10.000,- en €15.000,- euro. Het is een behoorlijke prijs die je moet betalen, maar je weet dan ook zeker dat je een goede keuken hebt waar je lang van kunt genieten. Toch zijn er veel bedrijven die keukens voor een goedkope prijs aanbieden. Vaak wordt er in deze keukens ook minder goede apparatuur gebruikt en is de kwaliteit een stuk lager. Dit is op het eerste gezicht vaak niet zichtbaar, maar na een paar jaar beginnen vaak de problemen. Kies dus voor kwaliteit. Ook al betaal je in het begin wat meer, op lange termijn heb je er wel veel meer aan!

Merken van bijgeleverde apparatuur

Wanneer je een keuken aanschaft zit de apparatuur er vaak al in. Iedere keukenspecialist maakt vaak gebruik van dezelfde soort apparatuur. In principe is daar niets mis mee, maar het is wel slim om het merk even te checken. Kijk ook welke functies je met de apparaten hebt en wat de mogelijkheden zijn. Vaak is het wel mogelijk om alternatieve apparatuur te kiezen voor de keuken die je graag wilt. Het is het meest praktisch om de apparatuur te kopen bij de keukenspeciaalzaak waar je ook de keuken koopt. Zo weet je ook zeker dat je de goede afmetingen hebt voor je keuken.

Sla dit artikel op en bewaar het voor als je een keuken gaat kopen. Door met deze punten rekening te houden is de kans kleiner dat je een miskoop doet dus doe er je voordeel mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *