Er is een reden waarom de particuliere beveiliging gerust een bloeiende branche genoemd mag worden. Dieven breken in om spullen te zoeken, die ze gemakkelijk op de tweedehands markt of in een pandjeshuis kunnen verkopen.

Als je zo naïef bent om te denken dat jouw huis daarvoor niet in aanmerking komt, heb je echt een wake-up call nodig. We zullen grif toegeven dat inbrekers vaak niet de allerslimsten zijn, maar zelfs doorsnee inbrekers doen hun huiswerk en zoeken naar zwakke punten in de beveiliging van een huis. Dat is één van de redenen waarom de nieuwste woningen tegenwoordig zijn uitgerust met beveiligingssystemen zoals bijvoorbeeld buitencamera’s.

Maar hier zullen we enkele manieren bespreken om te voorkomen dat jouw huis het doelwit van inbrekers wordt – tips voor inbraakpreventie.

  1. Wanneer de slechteriken op zoek gaan naar potentiële doelen, is het eerste waarnaar ze op zoek zijn de slechte gewoonten van huiseigenaren – ze hebben genoeg om uit te kiezen. Worden er bijvoorbeeld consequent ramen opengelaten? Of wat dacht je van die garagedeur, is die altijd gesloten? Alle deuren en ramen inclusief de garagedeur moeten, zelfs als je thuis bent, vergrendeld zijn.

  2. Besteed wat extra geld en vervang alle ramen, inclusief de glazen schuifdeuren, met gelaagd glas. Hoe meer obstakels je voor een inbreker in de weg kunt zetten, hoe beter je af bent. Gelaagd glas breekt niet snel.

  3. Stalen stangen of vastgeschroefde stops zijn geweldige manieren om ventilatie door ramen mogelijk te maken en toch het binnendringen van slechteriken te voorkomen.

  4. Gordijnen of jaloezieën zijn een effectieve manier om te verbergen wat er in huis is, waardoor de verleiding om in te breken zal worden verminderd.

  5. Zorg ervoor dat al jouw deuren een massieve kern hebben met lange nachtschoten. Als je een houten deurkozijn hebt. Zorg er dan voor dat het sluitvlak voor het slot is gemaakt van staal om inbraak te voorkomen.

  6. Glazen schuifdeuren zijn geweldig om naar buiten te kijken, maar ze zijn een verleidelijk doelwit voor inbrekers. Het is een bewezen statistiek dat er meer kans is op inbraken in huizen met glazen schuifdeuren, dus bescherm ze met een metalen stopper.

  7. Deur- en raamalarmen zijn erg goedkope maar toch effectieve manieren om de meeste inbrekers af te schrikken. Hun luide sirenes kunnen de meesten van hen afschrikken en mogelijk jouw buren waarschuwen voor problemen bij je thuis. Je zou er een voor elke deur en raam moeten hebben.

Volg deze zeven tips en jouw huis wordt een stuk veiliger.

Voor meer informatie, neem contact op met de slotenmaker in Nieuwerkerk aan den ijssel