Bent u mindervalide en wilt u wel graag een nieuwe keuken aanschaffen? Dit hoeft geen probleem te zijn. Tegenwoordig zijn er keukenspecialisten die een keuken op maat voor u kunnen ontwerpen, waarbij praktische oplossingen verwerkt kunnen worden. Zo kunt ook u in uw eigen keuken volledig uw gang gaan. Welke mogelijkheden u allemaal tot u beschikking hebt, lichten wij hier kort voor u toe. Zo kunt u gemakkelijk een keuken naar u wensen creëren.

Het nut van een aangepaste keuken
Indien u mindervalide bent, herkent u vast één van de volgende omstandigheden: wandkasten die te hoog zijn en waar u niet gemakkelijk bij kunt, een te hoog fornuis wat koken moeilijk maakt, apparatuur die onpraktisch is ingedeeld. Dit kan allerlei ongemakken met zich meebrengen die voor uw dagelijkse bezigheden als koken zeer onaangenaam kunnen maken. Een aangepaste keuken volledig passend bij uw wensen is daarom een ideale oplossing. Hier kunt u zich prettig in bewegen en wordt uw lichaam minder belast, zodat koken voor u ook weer leuk kan worden.

Een hoog-laag keuken
Zit u in een rolstoel of scootmobiel? Dan is een hoog-laag keuken een goede oplossing. Het Hoog Laag Systeem (HLS) zorgt ervoor dat het werkblad, keukenkasten en apparatuur aangepast kunnen worden naar elke gewenste werkhoogte. Dit wordt gedaan met slechts een druk op de knop of afstandsbediening. Het grootste voordeel aan deze keuken is dat de keuken voor zowel u als uw huisgenoot/partner geschikt is. De wensen die voor u van belang zijn, hoeven niet van toepassingen te zijn op uw huisgenoten. Dit systeem is dan een gemakkelijk oplossing waarbij ieder op zijn gemak is in de keuken.

Verstelbaar werkblad
Mocht u nou een rollator gebruiken of een opvouwbare scootmobiel voor lange werkzaamheden? Dan is wellicht alleen een verstelbaar werkblad al genoeg. U kunt korte werkzaamheden als pannen en dergelijke wel te voet doen, maar lang staan zoals bij koken gebruikelijk is, moet u toch even zitten. Met een elektrisch werkblad kan het werkblad ieder moment aangepast worden naar de gewenste hoogte. Daarbij kan er ruimte onder het werkblad vrijgehouden worden, om zo de mobiliteit niet te beperken. Zo zou er onder de kookplaat ruimte vrij gemaakt kunnen worden, zodat u toch comfortabel kunt koken en niet met uw knieën tegen lades aanzit. Bovendien kan het systeem voorzien worden van knelbeveiliging. Indien de strip per ongeluk tegen de bovenbenen aan komt, stopt het frame met zakken. Gemakkelijk en veilig dus.

Laat uw immobiliteit vooral uw kookkunsten niet in de weg staan. Met slechts een paar aanpassingen kunt u een keuken bezitten, die voor zowel voor u als uw partner wenselijk is.