Elke persoon die bezig is met het inrichten van zijn of haar woning zal wel over een bepaalde voorkeur beschikken voor wat de stijl van de keuken betreft. Industriële keukens zijn door de jaren heen behoorlijk wat populairder geworden. Dat is het gevolg van het feit dat ze eigenlijk uitstekend geïntegreerd kunnen worden in zowel een eerder moderne als in een eerder klassieke woning. Voor industriële keukens geldt bovendien ook dat ze zich doorgaans kenmerken door een uitmuntende kwaliteit en duurzaamheid. Zijn dit ook enkele sleutelwaarden waar jij naar op zoek bent voor in jouw keuken? Dan is het absoluut de moeite waard om kennis te maken met de onderstaande informatie over industriële keukens.

            Van welke materialen wordt er gebruik gemaakt?

Er bestaan ongelooflijk veel verschillende soorten materialen waar gebruik van kan worden gemaakt voor wat industriële keukens betreft. Voor het merendeel van deze materialen geldt wel dat ze stuk voor stuk over een ruw karakter beschikken. Een niet onbelangrijk voordeel is wel dat ze doorgaans allemaal gerecycled zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld heel wat voormalige bouwmaterialen die worden gebruikt bij het realiseren van industriële keukens. Enkele bekende voorbeelden van dergelijke materialen zijn in ieder geval de volgende:

  1. Bekisting Beton;
  2. Verouderde stenen werkbladen;
  3. Houten balken;
  4. IJzeren steunpalen;

In het merendeel van de gevallen wordt er bij industriële keukens bovendien ook gebruik gemaakt van een klassieke, ruwe, bakstenen muur. Dergelijke muren sluiten perfect aan op het karakter van de overige materialen die worden gebruikt in een industriële keuken.

            Een geweldige kwaliteit om van te blijven genieten

De kwaliteit van de keuken waar je in je woning over beschikt is uiteraard erg belangrijk. Dit omwille van verschillende redenen. Allereerst wordt de keuken in je huis natuurlijk elke dag opnieuw behoorlijk intensief gebruikt. Dit overigens niet alleen door jouzelf, maar wellicht ook door bijvoorbeeld je partner en door je kinderen. Een goede kwaliteit is dan ook noodzakelijk om ervoor te zorgen dat je keuken niet al snel sporen van slijtage gaat vertonen. Let wel, ondanks het feit dat heel wat materialen die worden gebruikt in industriële keukens absoluut erg kwalitatief zijn moet het gezegd dat er ook minder kwalitatieve materialen kunnen worden gebruikt. Let hier dus goed voor op en zorg er vooral voor dat scherpe objecten niet meteen de uitstraling van het werkblad in je keuken negatief beïnvloeden.

            Hoe onderhoudsvriendelijk zijn industriële keukens?

Industriële keukens staan er om bekend niet altijd even onderhoudsvriendelijk te zijn, maar is dat wel juist? Eigenlijk niet. Industriële keukens hebben deze reputatie te danken aan het feit dat ze bestaan uit materialen die vaak over een wat ruwer oppervlak beschikken. Daar tegenover staat echter dat zaken zoals vingerafdrukken zich vaak niet snel aftekenen op de matte afwerking van een keuken met industrieel design. Dit geldt ook voor zaken zoals vetvlekken. Daarnaast spreekt het voor zich dat er bij de realisatie van een industriële keuken ook altijd kan worden aangegeven dat jullie onderhoudsvriendelijkheid een belangrijke vereiste vinden. Het mag dan ook duidelijk zijn, het hoeft in de praktijk absoluut niet zo te zijn dat industriële keukens niet onderhoudsvriendelijk zijn, integendeel.