Wil jij nou altijd al een nieuwe look in je keuken maar past het niet in je budget? Dan hebben wij de oplossing gevonden waarmee je jouw keuken voor weinig kunt oppimpen. Een nieuwe keuken kan erg hoog oplopen in de kosten maar alleen deurpanelen ook. Dan hebben wij als oplossing plakfolie! Nou zal je denken plakfolie? Ja echt waar! Met plakfolie kun je veel verschillende looks creëren en eindeloos variëren.

Wat kan je kiezen?
Er is één ding heel belangrijk en dat is dat je altijd kiest voor een normale plakfolie. Als je namelijk een statische folie kiest zal dit niet blijven zitten. Dit plakt door middel van statische elektriciteit en dat werkt alleen op ramen. Het moet dus echt een plakfolie zijn die een lijmlaag heeft. Dit zorgt er namelijk voor dat de folie kan hechten op jouw ondergrond.

Dan heb je natuurlijk nog de stijl waar je uit kan kiezen. Nou is het zo dat je heel veel verschillende folies hebt en je dus altijd wel een passende zult vinden. Ga je graag voor strak? Dan kun je besluiten één kleur te kiezen of iets moois te kiezen als bijvoorbeeld marmer. Ook zijn er veel landelijke plakfolies met mooie houtsoorten te verkrijgen. Er kan dus eindeloos gevarieerd worden en dat maakt het ook zo leuk. Als je iemand bent die graag wisselt van stijl is plakfolie ideaal! Ben je de look zat? Dan haal je het eraf en plak je weer nieuwe folie op.

Hoe breng je het aan?
Het aanbrengen van folie gaat gemakkelijk. Wel is het zaak dat de ondergrond glad, vlak en vetvrij is. Zo voorkom je dat er lucht onder de folie komt en dat het niet mooi erop komt te zitten. Er zijn een aantal stappen die goed gevolgd moeten worden. Ik zal dit kort en bondig noteren:

1: Het folie op maat snijden of knippen, houd wel een klein percentage over zodat dit later afgewerkt kan worden.

2: Maak de ondergrond schoon en vetvrij, dit kan met water en een druppel afwasmiddel.

3: Folie nat plakken, die maakt het plakken makkelijker omdat het nog iets verschoven kan worden.

4: Beschermlaag deels verwijderen, doe dit niet gelijk in zijn geheel. Als je het stukje voor stukje doet is het makkelijker met plakken.

5: Plakfolie aanbrengen, doe dit met behulp van een rakel vilt dit zorgt voor een mooi eindresultaat.

6: Overtollig water wegvegen, ook dit gebeurt met een rakel vilt. Let op dat er veel water onder vandaag komt en het dus goed is om handdoeken neer te leggen.

7: De afwerking, snij het eventuele te veel aan folie weg met behulp van een Stanleymes.

Via deze stappen heb je een keuken met een compleet andere look! Pimp jouw keuken en geniet van het mooie eindresultaat.