We maken het allemaal af en toe mee dat we een nieuwe woning of huurwoning hebben waar alles nog moet gebeuren. Soms kiest een huisbaas ervoor om een woning enkel kaal op te leveren en dien je zelf alles te voorzien. Vaak geldt dit ook voor nieuwbouwhuizen of wanneer de vorige bewoner van je nieuwe huis een dure houten vloer had liggen. Wat de reden ook is, het volledig stofferen van een woning kan een heel gedoe zijn en ook de prijs kan ver oplopen. Kies je qua vloer bijvoorbeeld voor PVC vloeren of voor houten vloeren? Wat zijn de mogelijkheden wanneer je het hele huis van een mooie vloer moet voorzien en wat zijn de voor- en nadelen hiervan?

PVC vloeren en houten vloeren en laminaat

Wanneer mensen aan nieuwe vloeren denken, denken ze vaak aan peperdure houten vloeren of laminaat. Houten vloeren zijn natuurlijk heel mooi, maar het grote nadeel is dat ze heel erg duur zijn in de aanschaf en ook erg bewerkelijk zijn in de aanleg en het onderhoud. Laminaat is al een heel stuk goedkoper, maar kan per vierkante meter ook erg oplopen in de kosten. Daarnaast is laminaat natuurlijk ook veel werk in de aanleg, vooral wanneer een volledig woonhuis of groot appartement gestoffeerd dient te worden.

Hierbij is het dan ook belangrijk om te kijken naar de verscheidene mogelijkheden die verder nog geboden worden. Zo kent men ook een heel ander systeem: PVC vloeren. Dit is een stevig product dat in allerlei vormen, maten en kleuren verkrijgbaar is. Deze vloer is de goedkoopste per vierkante meter en is daarnaast ook nog eens heel erg gemakkelijk aan te brengen. Kiezen voor PVC vloeren is dan ook een hele verstandige keus wanneer je een nieuw huis of appartement gaan stofferen.

PVC vloeren als houten vloer

Goede PVC vloeren zijn enorm populair, omdat ze betaalbaar zijn en eigenlijk voor elk soort vloer kunnen worden gebruikt. Prefereer je een houten- soort vloer? Koop dan geen peperdure hardhouten vloer, maar PVC vloeren die zijn gemaakt om op hout te lijken. Deze vloeren lijken enorm veel op een hardhouten vloer, maar hebben veel minder werk nodig dan een echte houten vloer. Een hardhouten vloer dient bijvoorbeeld regelmatig verzorgd te worden met speciale olie en kan ook snel verkleuren in de zon. Vloeren van PVC hebben hier allemaal geen last van. Zodra de vloer ligt, heb je er geen omkijken meer naar.

Het schoonhouden van een vloer

PVC vloeren, welke vorm of maat je ook kiest, zijn gemakkelijk schoon te houden en kunnen zonder problemen worden geboend of gedweild. Bij karpet of een houten vloer moet je echter goed opletten welke producten je gebruikt, omdat het de vloeren kan beschadigen. Bij PVC vloeren is dit niet het geval. Of je nou met een natte dweil over de tegels heen gaat of kiest voor een speciale balsem, alles kan.

Stevige vloeren van PVC

Vloeren van PVC zijn enorm stevig en krassen niet snel. Daardoor zijn ze gemakkelijk te gebruiken voor gezinnen met kinderen, maar ook wanneer je graag voor een duurzaam product kiest dat de komende twintig jaar niet zou hoeven worden vervangen.

Voor PVC vloeren kijk je op VLOER&RAAMDECOR.