Het is weer de tijd van het jaar om eens kritisch naar je huis en je tuin te kijken. Misschien zelfs wel meer dan andere jaren. De kans is immers groot dat je besloten hebt deze zomervakantie maar thuis te blijven. Dan kun je je vakantiegeld misschien eens steken in het opknappen van de (voor)gevel van je huis of de omheining van je tuin. En wat denk je van dat oude schuurtje dat je nooit meer gebruikt? Met rabatdelen maak je er een fijne thuiswerkplek van. Goed geïsoleerd en het ziet er ook nog eens gezellig uit.

Creëer een fijne thuiswerkplek in je tuin

Die oude blokhut, waar je al jaren alle oude troep in doet waar je eigenlijk toch niets meer mee gaat doen, die kan wel een opknapbeurt gebruiken. En met “het nieuwe normaal” dat aangeeft dat thuiswerken voorlopig nog aan de orde is, heb je een betere thuiswerkplek nodig dan aan de keukentafel. Tel dat eens bij elkaar op. Dan maak je dus van die oude blokhut een nieuwe thuiswerkplek. Om te beginnen wil je natuurlijk dat je daar fijn kunt zitten, niet te warm in de zomer, niet te koud in de winter. En dus is ilolatie van belang. Door rabatdelen aan de buitenkant van de blokhut te plaatsen, isoleer je de blokhut al extra.

Rabatdelen? Wat zijn dat eigenlijk?

Rabatdelen zijn planken hout met een “mes” en een “groef”. Je kunt ze hierdoor gemakkelijk in elkaar schuiven en het geheel wordt extra stevig doordat de planken echt onderling verbonden zijn. Rabatdelen zijn er van verschillende soorten hout. Ook van geïmpregneerd of behandeld hout. Kies je voor een onbehandelde variant, dan is het wel van belang de planken voor bevestiging aan de achterkant en de kopse kanten te behandelen met, bijvoorbeeld, beits. Als alle rabatdelen bevestigd zijn op je blokhut, dan kun je een mooie kleur beits of verf kiezen om het plaatje compleet te maken.

Wat kun je nog meer met deze planken?

Je ziet ze momenteel vooral veel als bekleding van schuurtjes of blokhutten, maar met de juiste palen kun je er ook een prima schutting van maken. Ook de voorgevel van je woonhuis kun je ermee bekleden. Het geeft een bijzondere sfeer. Door de mes- en groefverbinding (vergelijkbaar met de planken van kliklaminaat) creëer je een zeer stevig geheel waar je jarenlang plezier van zult hebben. De houten planken zijn goed te verwerken, het gereedschap dat je al in de schuur hebt is waarschijnlijk gewoon geschikt. Bij twijfel neem je natuurlijk even contact op met de klantenservice.