Een deur die scheef in het kozijn hangt en daardoor piept en kraakt, is een vervelend iets. Wellicht probeer je dit probleem nog zelf op te lossen door de deur wat te verstellen. Maar meestal is een nieuw deurkozijn dan de beste oplossing. Een kozijnen deur plaatsen is in nog meer situaties aan te raden. Zo kan het zijn dat de kozijnen van je voordeur of tuindeur beschadigd zijn of door houtrot zijn aangetast. Wil je verdere schade en ellende voorkomen, dan is het belangrijk om een nieuwe kozijnen deur te kopen en te (laten) plaatsen. In deze blog gaan we in op wat de grootste pluspunten zijn van een nieuwe houten of kunststoffen deurkozijn. Het zijn er meer dan je denkt!

Je kunt de kozijnen voor je deur zelf plaatsen of laten plaatsen

Een van de aantrekkelijkste aspecten van moderne deurkozijnen is dat ze, als je tenminste geen twee linkerhanden hebt, vrij eenvoudig zelf te plaatsen zijn. Dit geld zowel voor houten als voor kunststoffen deurkozijnen. De kozijnen kunnen namelijk in de fabriek exact op maat worden gemaakt en bij jou thuis worden afgeleverd. Zelf plaatsen is dan goed mogelijk, omdat het kozijn de juiste afmetingen heeft. Toch raden we je aan om ervoor te kiezen om een professional deze klus te laten uitvoeren. Een kozijnen deur plaatsen doe je namelijk niet voor de korte termijn, maar de deur moet over 15 jaar ook nog mooi zijn en goed functioneren. Kies je voor een professionele timmerman of klusjesman om dit uit te voeren, dan kun je bovendien nog een tijd aanspraak maken op garantie bij een foutieve of onzorgvuldige plaatsing.

Kunststof, hout, staal of aluminium: een kozijnen deur is in uiteenlopende materialen verkrijgbaar

Wil je een kozijnen deur gaan plaatsen, dan heb je het geluk dat deurkozijnen in tal van materiaalsoorten te koop zijn. Het maakt niet uit of je een kunststof kozijndeur zoekt, een houten deurkozijn of een sterke en robuuste kozijnen deurpost van aluminium of zwaar metaal. Tegenwoordig is alles mogelijk en kun je een kozijn op maat laten maken, geheel naar eigen wens en in de benodigde afmetingen.

Moderne deurkozijnen zijn duurzaam en robuust

Een nieuw kozijn in je voordeur of rond de achterdeur plaatsen, betekent dat je kiest voor meer duurzaamheid. Hedendaagse deurkozijnen zijn namelijk super sterk en gaan enorm lang mee. Dat geldt met name voor deurkozijnen van kunststof of metaal. Je hebt dan de garantie op een deurkozijn die er decennialang mee vooruit kan, zonder noemenswaardig onderhoud. Bekijk nu alle mogelijkheden bij een professionele fabrikant en koop jouw ideale deurkozijn voordelig via internet!

Bron: bouwbedrijf-zuidholland.nl