Het warme weer is in aantocht en dan wil je natuurlijk niets liever dan lekker het raam open kunnen zetten. Helaas is het dan vervolgens wel zo dat het hele huis bezeten is van insecten wanneer je het raam niet op tijd weer dicht doet. Ontzettend vervelend natuurlijk, maar gelukkig is er een goeie oplossing voor. Namelijk in de vorm van een hor. In deze tekst gaan we dan ook uitleggen wat een hor zoals de pollenhor precies is. Hoe werkt het en op welke manier kun je een hor bevestigen aan de woning?

Wat is een hor precies?

Eerst gaan we kijken naar wat een hor precies is. Een hor is een element wat geplaatst kan worden in zowel een raam als een deur. In de hor zit namelijk een bevestigingsmethode waardoor deze kan blijven zitten. Vervolgens is het zo dat de hor een plastic net heeft gemaakt van gaas wat bestaat uit hele kleine gaatjes. Deze gaatjes zijn er zodat de frisse lucht alsnog door de hor kan gaan, maar de gaatjes zijn zo klein dat het moeilijk gemaakt wordt voor een insect om er zo doorheen te vliegen. Ook is het op die manier voor een insect niet mogelijk om te landen en vervolgens door een van de gaten heen te kruipen. Dat maakt het dus een ideale oplossing om insecten buiten de deur te houden en tegelijkertijd wel te kunnen genieten van het lekkere weer van buiten.

Bevestigen van een raamhor

Er zijn verschillende manieren hoe zo’n hor bevestigd kan worden. Het heeft dan vooral te maken met de manier waarop jouw voorkeur heeft met welke je kiest. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een vaste hor te nemen. Dat is een hor die vast staat in het raam en dus ook fungeert als een soort tweede raam. Wanneer je het raam open zet, zit de hor er nog achter en moet je deze dus apart van het raam openen. Of je houdt hem natuurlijk lekker dicht en houdt de insecten buiten. Ook is het mogelijk om een hor te nemen die werkt als een soort rolgordijn. Je rolt de hor dus naar beneden wanneer je deze wil gebruiken en wanneer je dat niet wil, zit hij verstopt boven het raam. De laatste manier is een losse hor. Mocht je nou echt niets in het zicht willen hebben in het raam dan kun je deze gebruiken. Deze zet je namelijk in het raam wanneer je hem wil gebruiken en verwijder je vervolgens ook uit het raam.

Bron: Atmyhome.nl