Tegels in je badkamer, toilet, keuken of gewoon in de woonkamer. Tegels kunnen een groot deel van de uitstraling bepalen. Ze passen eigenlijk in elke interieurstijl, want er zijn zoveel verschillende tegels. Ze komen in allerlei kleuren, soorten en maten. Zo heb je ook Portugese tegels, dit is een verzamelnaam voor tegels die komen uit Spanje, Italië en Portugal. Deze tegels worden al zo’n duizend jaar gemaakt in Portugal. Het zijn vrolijke tegels met een leuk patroon en een diverse kleurstelling. Er zijn veel verschillende Portugese tegels. Het zijn leuke, decoratieve tegels die je interieur lekker kunnen opvrolijken. Ze zijn verkrijgbaar bij tegel aanbieders en zijn er in allerlei verschillende soorten. Het leuke aan de tegels is dat ze ook in veel interieurstijlen passen. De vrolijke patronen en kleuren maken het hele leuke tegels die je gewoon moet hebben, het is een echte trend op het moment.

Tegels met patronen

Portugese tegels zijn vrolijke tegels met veel patronen. Vloertegels met authentieke patronen zijn tegenwoordig ook erg populair. Ze worden al zo’n duizend jaar gemaakt, maar ze zijn vandaag de dag de trend als het gaat om vloer- en wandtegels. Je ziet ze vooral in de badkamer, keuken of hal. Hier staan ze ook eigenlijk het leukst. Ze zijn te vergelijken met vintage tegels, maar de portugese tegels zijn toch uniek. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren en patronen. De ene tegel heeft bijvoorbeeld een rand- hoek decor. De ene tegel vormt met de andere tegels een patroon en de andere tegel heeft per tegel een eigen patroon. Ze zijn er in grijs, zwart en wit, maar ook in vrolijke kleuren zoals blauw en rood. Ze hebben echt die Portugese sfeer en ze vrolijken iedere interieurstijl op. Ze passen namelijk in bijna elke interieurstijl.

Keramische tegels

Portugese tegels zijn gemaakt van keramiek. Het zijn dus keramische tegels, deze hebben vele voordelen. Deze voordelen maakt het de ideale tegel voor in huis. Ze zijn namelijk onderhoudsvrij, slijtvast en duurzaam. Ze gaan ook goed in combinatie met vloerverwarming, omdat ze een goede warmtegeleiding hebben. Doordat ze onderhoudsvrij en kras- en slijtvast zijn, zijn het ook de perfecte tegels met bijvoorbeeld kinderen en/ of huisdieren. Het zijn dus eigenlijk gewoon de ideale tegels, want je hebt er weinig werk van en ze gaan lang mee. Portugese tegels zijn erg vrolijk door alle leuke patronen en kleuren en ze staan dus ook nog leuk in je interieur!

Portugese tegels kopen

Portugese tegels bekijken voordat je ze koopt is vaak wel fijn, want iets met eigen ogen zien is toch anders dan op een plaatje op je scherm. In een showroom kun je het beste tegels bekijken en een keuze maken. Ook kun je natuurlijk advies krijgen in de winkel over de meest geschikte tegel. Je kunt ze dus kopen in de winkel, maar natuurlijk ook gewoon online bestellen. Het is altijd aan te raden om zo’n 5-10% meer tegels te bestellen in verband met snijverlies en kans op breken. Portugese tegels kopen kun je vandaag nog doen en dan heb je binnenkort een hele vrolijke nieuwe vloer of wand in jouw huis!